Vacancy for Sales People

Hey there Sales People!

Yes, I haven’t told all of you that I have worked as a Headhunter for the last 4 years. It was a wonderful journey to have this Job as a living. Enough with the chit chat! 🙂

Straight to the point, I have a job vacancy that I would like to share to all of you, sales people.

“SALES MANAGER for INDUSTRIAL SEWING MACHINE”

Do you feel like that you have mastered your sales skills? Do you look for an opportunity that in line with your passion in selling?

 Our Client, a trading company from Japan which selling various innovative electronic products including hi-tech sewing machine is looking for potential candidate to be positioned as their Industrial Sewing Machine Sales Manager:

 Qualifications:

  • Male, 30-40 y.o.
  • Professional looking
  • English and PC (Excel, Word, PPT skill) literate is must
  • Experience in related with outside sales (direct sales) for Industrial Production Goods such as Industrial Sewing Machine, Machine Tool, Industrial Parts and so on., not retail sales
  • Experience in related field min. 3 – 4 years
  • Discipline, high fighting spirit to learn and self-develop
  • Have own vehicle
  • Experience with management on big corporation (preferably from Japanese company)
  • Indonesian
  • Willing to be worked at Jakarta, Indonesia

Job Description:

  • Help and support the sales and service activities for distributor to expand Industrial Sewing Machine Business
  • Establish and Expand the customer base through distributor
  • Maintain good relationship with existing ISM end users and factories
  • Create and Implement sales promotion with distributor
  • Liaison between HQ in Japan/HK and distributor, and submit the report
  • Marketing future needs / new Products
  • Research and analyze Market situation and future trend
  • Sales analysis
  • Increase number of distributor (Future plan)

Benefits:

Permanent position with attractive salary, allowances, and interesting bonus scheme.

Send your most update CV to indra.budipratama@gmail. Please notice that only shortlisted candidate that will be notified.

Lagi, mengenai Earth Hour ’09

earth-hour2AWALNYA SAYA skeptis dengan kegiatan ketika pertama kali posting tentang Earth Hour di blog saya sebelumnya (lihat disini).  Pertama saya dengar mengenai Earth Hour adalah di satu stasiun TV kabel asing (karena di Indonesia tidak pernah ada yang memberitakannya), berlanjut dengan cari info di internet, dan … voila!  Saya rasa ini adalah hal yang bagus untuk di share ke semua orang.  Saya masukkin di blog deh.

Proses kampanye pertama saya adalah ke keluarga saya.  “Ayo, matiin lampu dan listrik di seluruh rumah pada 28 Maret 2009.”  Awalnya mereka mikir,  ngapain sih kaya gitu-gitu, nggak penting deh.  Tapi saya coba terus yakinin,  syukurlah, sekarang mereka mendukung gerakan ini.  Berhasil!!hehehe.

Kampanye kedua saya adalah ke Cewek saya.  Sama aja, awalnya dia “adem-adem” aja tentang ajakan saya ini.  Tapi, prinsip saya, komporin terus!! (Wong itu baik kok.hehehe). Syukurlah, akhirnya dia dan keluarganya mau untuk join dalam kegiatan ini.

Rencana saya adalah Kampanye ketiga saya, targetnya adalah ratusan anak Sekolah Dasar tempat saya menjadi melatih Pramuka besok pagi, 28 Maret 2009.  Saya ingin mengajak mereka untuk aware dengan kegiatan positif dan sederhana ini.  Saya mohon doanya ya kawan-kawan, mudah-mudahan usaha kecil ini bisa membantu bumi ini untuk beristirahat sejenak.

For your info, memadamkan lampu di DKI Jakarta selama 1 jam sama dengan:

  • 300 MW (cukup untuk mengistirahatkan 1 pembangkit listrik dan menyalakan 900 desa);
  • Mengurangi beban listrik di DKI Jakarta sebesar Rp 200 Juta;
  • Mengurangi emisi sekitar 284  Ton CO2;
  • Menyelamatkan lebih dari 284 pohon;
  • Menghasilkan 02 untuk lebih dari 568 orang.

Syukurlah, pemerintah ikut proaktif dengan kegiatan ini.  Bang Foke  a.k.a Fauzi Bowo, sebagai Gubernur DKI Jakarta & Duta Earth Hour ’09 ikut mendukung dan menghimbau Earth Hour ’09.

Momen Earth Hour 2009 ini juga dijadikan semacam “Pemilu” untuk mendukung dua kandidat yang bertarung: Bumi VS Global Warming.  Setiap 1 saklar lampu yang kita matikan sama dengan 1 “kertas suara” untuk mendukung bumi melawan Global Warming.

Mungkin pelaksanaan Earth Hour pertama di Indonesia ini masih belum se optimal di Sidney pada tahun 2007.  Tapi, ada pepatah bilang kan, “Perjalanan 1000 Mil dimulai dari 1 langkah.”

So, vote for Earth!  And enjoying the world for One Hour!